Welcome


" Ya ALLAH, Tuhan yang menguruskan hati..uruskanlah
hati-hati kami ke arah jalan ketaatan kepada-Mu "

:: oPeN yOuR EyEs ::

'Wahai anak-anakku, sesungguhnya kalian memeluk agama ini tanpa paksaan. Kalian telah berhijrah dengan kehendak sendiri. Demi Allah, yang tiada Tuhan selain Dia. Sesungguhnya kalian ini anak2 lelaki dari seorang lelaki dan dari seorang perempuan yang sama. Tidak sanggup aku mengkhianati ayahmu, atau membuat malu bapa saudaramu, atau mencoreng arang di muka keluargamu. Jika kalian telah melihat perang, singsinglah lengan baju dan berangkatlah, majulah paling depan nescaya kalian akan mendapatkan pahala di akhirat. Negeri yang abadi. Wahai anakku, sesungguhnya tiada Tuhan selain Allah dan bahawa Muhammad itu Rasul Allah. lnilah kebenaran sejati, maka untuk itu berperanglah dan demi itu pula bertempurlah sampai mati(syahid). Wahai anak-anakku, carilah maut nescaya dianugerahkan hidup.' -Al-Khansa bintu Amru-

25 January 2012

::Tahun Baru Wajah Baru::


Hai semua!! Assalamu'alaikum..Alhamdulillah....^_^ lega rasanya bila blog saya ini dah hampir siap..sebelum ini macam 'rumah tak siap' .. 3 hari jugaklah duduk mengadap blog ini..banyak betul halangan..dengan line broadband yang bergerak macam 'siput' ,sengaja menguji kesabaran saya..haishh..

taraaa!!!...inilah wajah baru blog saya..saya rasa wajah terbaru ini agak 'comel' dan kemas sikit kot berbanding setahun yang lepas...what!!setahun?maknanya setahun saya biarkan blog ini 'berhantu'??hehe..kesian blog saya..tak ape..saya dah make-up bagi cantik balik dah..kalau dulu,saya buat decoration blog mengikut tema,kali ini saya dah 'malas' nak ikut tema..hentam saja..colourful is nice jugak..semua saya tukar,nama blog..nama link..macam menganaktirikan pulak yang lepas2..sorry tau,'hidup kan mesti buat pilihan'.. :)

setahun kan,saya 'blurrr' dengan blog sendiri..tak ada mood nak menulis,tak ada idea nak coret2 kat sini..dan akhirnya,saya dapat jugak idea..dengan nama blog saya yang terbaru 'A Muslimah Journey' saya impikan sebuah blog 'taman ilmu' buat MUSLIMAH..insyaALLAH..inspirasi terbaru buat blog ini..saya ingin kongsikan tentang kisah-kisah,pengajaran,panduan,pengalaman untuk muslimah..saya ingin bawa muslimah kenal dunia muslimah..apa yang ada pada muslimah,apa yang perlu muslimah jaga dan pelihara,siapa contoh dan idola buat muslimah semua..

menyedari hakikat bahawa dunia kini muslimah sudah jauh dari identiti muslimah sendiri..muslimah lupa tanggungjawab mereka..lupa maruah yang perlu mereka jaga,.lupa bahawa mereka adalah MUSLIMAH..hamba ALLAH SWT..insyaALLAH sahabat muslimah sekalian..saya akan gunakan medan ini sebagai wasilah penyampaikan dakwah buat muslimah yang saya sayangi..

"improve your character to be a good MUSLIMAH.."

insyaALLAH..moga kita sama-sama beroleh manfaat dan keredhaan dari ALLAH SWT..wallahu'alam..

No comments:

Post a Comment